Rotterdam vanaf de Euromast fotograferen

De Euromast biedt een fantastisch uitzicht op de Kop van Zuid en de Rotterdamse haven. Het panoramadek is ideaal voor fotografen. Zo is er alle ruimte om een statief op te zetten en wordt het uitzicht niet belemmerd door hekwerk. Ik had het geluk een prachtige zonsondergang mee te maken en de volop verlichte stad te fotograferen.

 

 

De Euromast

Geopend in 1960 ter ere van de Floriade en met 185 meter hoog is de Euromast een icoon van Rotterdam. De toren is gesitueerd tussen de binnenstad en de haven, vlakbij de Maastunnel. Binnen een minuut sta je boven op het panoramadek, waarna je nog verder omhoog kunt met een speciale lift. Het panoramadek biedt echter de meeste gelegenheid voor een goede foto.

 

De Euromast bij zonsondergang

 

Bekijk nu

 

 

 

Rotterdam Wereldhaven

Wanneer je het panoramadek op loopt, vallen je ogen eerst op de Kop van Zuid met haar architectonische hoogbouw. Aan de andere kant ligt echter de immense Rotterdamse haven, wat ook zeker een spectaculair uitzicht geeft.

 

De Rotterdamse haven met tegenlicht

 

Bekijk nu

 

 

 

Zonsondergang over de Rotterdamse haven

 

Bekijk nu

 

 

 

De Rotterdamse haven na zonsondergang

 

Bekijk nu

 

 

 

Erasmusbrug en de Kop van Zuid

Het allermooist om te zien is de Erasmusbrug samen met de Kop van Zuid. Vooral na zonsondergang, als de gebouwen verlicht worden, geeft dit een fabelachtig beeld van de Maasstad. Om de lucht van de zonsondergang te combineren met de verlichte gebouwen tijdens het blauwe uur, liet ik mijn camera op statief staan en maakte ik regelmatig nieuwe opnamen. Zo kon ik op de computer kiezen welke lucht ik het mooist vond, en welke foto van de verlichte gebouwen. Deze heb ik vervolgens met Photoshop samengevoegd tot een geheel. Een tip: op donderdagen ligt 's avonds het cruiseschip AIDAprima aan de Wilhelminakade, wat natuurlijk iets extra's geeft aan je foto.

 

Erasmusbrug en de Kop van Zuid vanaf de Euromast

 

Bekijk nu

 

 

 

De rotonde bij het Erasmus MC

Toen ik klaar was met het fotograferen van de Kop van Zuid, liep ik nog eenmaal rond het panoramadek. Er valt van alles te zien. De haven na zonsondergang kan ook heel mooi zijn, en de rotonde voor het Erasmus MC biedt kans om zogenaamde car trails te fotograferen met behulp van een lange sluitertijd. Ook hier is het gebruik van een statief weer onontbeerlijk.

 

Erasmus MC en rotonde vanaf de Euromast

 

Bekijk nu

Meer infoBestel nu