Een weekend in Parijs

Na een voorspoedige rit met de Thalys en een prima overnachting in ons hotel, stond de volgende ochtend een bezoek aan de Eiffeltoren als eerste op het programma. Het icoon van Parijs is misschien wel het meest gefotografeerde gebouw ter wereld. Lastig om hier iets unieks van te maken.

 

Ik wilde een foto maken die de structuur van het massale bouwwerk zou benadrukken. Een paar jaar eerder maakte ik al een soortgelijke foto, maar toen met de toren recht in beeld, om de symmetrie te benadrukken. Nu wilde ik iets meer dynamiek aanbrengen. Ik koos ervoor om de foto om te zetten naar zwart-wit, om nog meer focus te leggen op de architectuur en de kijker niet af te leiden met kleur.

 

Eiffeltoren in zwart wit

 

Bestel nu

 

 

 

Vanaf de Eiffeltoren hadden we natuurlijk een prachtig uitzicht over de stad. Op dat moment was er een mooie blauwe lucht met diverse grafische wolkenvormen.

 

Trocadero vanaf de Eiffeltoren

 

We vervolgden onze weg naar het Musée d'Orsay, een van 's werelds beste musea als het gaat om impressionisme. Het museum is gelegen in het voormalige treinstation Gare d'Orsay. Een blikvanger in de stationshal is de grote gouden stationsklok.

 

Stationsklok in Musée d'Orsay

 

Stationsklok in Musée d'Orsay van onderkant

 

Uitzicht op de stationshal

 

Een van de klokvensters bovenin het gebouw biedt een uitzicht op de stad.

 

Klokvenster in het Musée d'Orsay

 

Shakespeare and Company is een legendarische boekwinkel en bibliotheek vlakbij de Notre Dame. De winkel komt veelvuldig voor in lijstjes van meest bijzondere boekwinkels ter wereld. Het is tevens een van de weinige boekwinkels met een wachtrij buiten de deur.

 

Shakespeare & Co trap

 

Shakespeare & Co boekwinkel

 

Na een korte wandeling door Quartier Latin, voerde de metro ons naar Tour Montparnasse. Dit was tot 2009 de hoogste wolkenkrabber van Frankrijk en staat grofweg in het verlengde van Champs-de-Mars en de Eiffeltoren. Door zijn ligging, in het hart van de stad, biedt de toren een uniek panoramisch uitzicht. Zeer populair bij fotografen is het dakterras op de 59e verdieping. Hier kun je deels overdekt foto's maken van de stad, waarbij het gebruik van een statief is toegestaan. Door de soms harde wind moet je echter wel beslagen ten ijs komen en alles op alles zetten om je camera te stabiliseren, wat lang niet altijd eenvoudig is.

 

Parijs bij nacht

 

De Eiffeltoren verlicht

 

Na een lange dag wandelen, was het zondag tijd voor een hardloopwedstrijd door het centrum van de stad. Langs de Arc de Triomphe, door Bois de Boulogne en langs de Seine, met een start en finish bij de Eiffeltoren. De 20 kilomètres de Paris is een absolute aanrader en ideaal om te combineren met een weekendtrip naar deze fantastische stad.

Meer infoBestel nu